Як зварити каву, щоб гуща залишилася в турці, а не в горнятку

490
Кава в турці на пісочку
Кава в турці на пісочку

Цього недільного кавового ранку, разом з  незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися одним цікавим лайфхаком.

Справжні поціновувачі кави звикли заварювати її собі звичним способом – у турці. Не поспішають вони переходити на новітні кавоварки.

Але, приготована в турці кава має гущу. І потрібно вміти перелити каву в горнятко так, щоб туди не потрапила гуща. Адже мало знайдеться охочих смакувати кавовий напій разом з кавовою гущею.

Є одна хитрість, скориставшись якою ви зможете перелити каву до горнятка без кавової гущі.

Кава в турці
Кава в турці

Сито тут не допоможе. Можна звісно почекати, поки гуща в горнятку сама осяде, але тоді кава вистигне та буде вже не  буде так смакувати.

Допоможе проста холодна вода. Візьміть чайну ложку, наберіть в неї дуже холодну воду, та влийте в турку. Від холодної води осад сяде на дно і ви переллєте в горнятко каву без осаду. Цей лайфхак працює і у випадку запарювання кави в горнятку.

Отже, поекспериментуйте і з кількістю води і з температурою.  Додам що холодна вода у жодному разі не впливає на смак кави.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.