Весну в Ратуші відкрила Ольга Гнатів

1583
Весну в Ратуші відкрила Ольга Гнатів

З першим календарним днем весни, тобто  1 березня 2016 року, в кафе “Ратуша” відкрилася виставки витинанок талановитої львівської художниці Ольги Гнатів, мереживні роботи якої присвячені квітковим мотивам.

“Весна – це час ніжності, квітів та нових відкриттів. Яскраві і тендітні витинанки Ольги Гнатів якнайкраще демонструють цю весняну лугкість буття”.

Ольга Гнатів народилася 9 липня 1994 року. В шкільні роки відвідувала кілька художніх гуртків і два роки вчилася в художній школі в Палаці творчості на Погулянці. В 2011 році закінчила школу. 2015 року отримала ступінь бакалавра мистецтвознавства в Львівській національній академії мистецтв. Зараз навчається в Національному Університеті «Львівська політехніка» на кафедрі дизайну та основ архітектури на 4 курсі.

Ольга Гнатів
Ольга Гнатів

“З раннього дитинства я любила рукоділля. Завжди щось малювала, шила чи плела. Щозими вирізала сніжинки – з них і почалося зацікавлення витинанкою. Ця техніка легка, повітряна, суто декоративна, дуже добре надається для створення простих і красивих картин. Мені надзвичайно подобається сам процес витинання з паперу. Хоч це заняття не є легким, воно дуже заспокійливе та приємне. Витинанкою почала займатися зовсім недавно. Першу вирізану картину зробила в травні 2015 року і навіть не сподівалася на персональну виставку. З того часу багато практикувалася і виконала близько сорока робіт різних розмірів, форм та значень” – розповіла Ольга Гнатів.

На виставці представлено її 23 твори. В майбутньому молода мисткиня планує спробувати себе і в інших напрямах декоративно-прикладного мистецтва, але і далі продовжувати створювати витинанні роботи, адже її творчий пошук лише починається.

Виставка витинанок Ольги Гнатів проходитиме у кафе “Ратуша” з 1 до 31 березня. Вхід вільний, м. Львів, площа Ринок, 1 (західна сторона Ратуші).

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.