Львів’ян запрошують на зустріч з Ігорем Рафаїловичем Юхновським

463
Ігор Рафаїлович Юхновський
Ігор Рафаїлович Юхновський

В п’ятницю, 1 липня 2022 року, о 16.00 в читальній залі Науково-технічної бібліотеки НУ “Львівська політехніка” ( вул. Професорська, 1) відбудеться зустріч з Ігорем Рафаїловичем Юхновським під назвою “Як ми творили Конституцію”.

Подія організована Українським Фотографічним Товариством (УФОТО) у співпраці з Львівським Фотомузеєм та Науково-технічною бібліотекою НУ “Львівська політехніка”. Модеруватиме відомий український історик та геральдист Андрій Гречило.

“Ще в 96-му році я пропонував Кучмі проект Конституції з двопалатним парламентом. Кучма ним загорівся. Але ми прийняли таку Конституцію, на яку погоджувалася комуністична більшість, це була поступка різноманітним силам.

Наприклад, ми мусили записати багато автономних прав Криму, бо нам не вистачало кількох голосів кримчан, щоб проголосувати документ у цілому”, – розповідає Ігор Рафіїлович.

Ігор Рафаїлович Юхновський (нар. 1 вересня 1925, Княгинине, Рівненська область, Україна) — український фізик-теоретик. Доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, народний депутат України І–IV скликань, почесний громадянин Львова.

Вже традиційно частуватиме всіх гостей Торгова Марка Кава Старого Львова.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.