Цього недільного кавового ранку, разом з незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися одним цікавим лайфхаком.
Справжні поціновувачі кави звикли заварювати її собі звичним способом – у турці. Не поспішають вони переходити на новітні кавоварки.
Але, приготована в турці кава має гущу. І потрібно вміти перелити каву в горнятко так, щоб туди не потрапила гуща. Адже мало знайдеться охочих смакувати кавовий напій разом з кавовою гущею.
Є одна хитрість, скориставшись якою ви зможете перелити каву до горнятка без кавової гущі.
Сито тут не допоможе. Можна звісно почекати, поки гуща в горнятку сама осяде, але тоді кава вистигне та буде вже не буде так смакувати.
Допоможе проста холодна вода. Візьміть чайну ложку, наберіть в неї дуже холодну воду, та влийте в турку. Від холодної води осад сяде на дно і ви переллєте в горнятко каву без осаду. Цей лайфхак працює і у випадку запарювання кави в горнятку.
Отже, поекспериментуйте і з кількістю води і з температурою. Додам що холодна вода у жодному разі не впливає на смак кави.
Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ