Жоден ранок не обходиться без кави. Ароматна, смачна та бадьора – способи її приготування варіюються. Хтось віддає перевагу заварній з кавової машинки чи турки, а інший обирає розчинну. Головне – не витрачати багато часу на приготування улюбленого напою зранку.
Разом з нашим незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, розглянемо швидкий спосіб заварювання смачної кави просто в горнятку. Достатньо лише кількох хвилин, і ваш ароматний напій готовий.
Як правильно заварювати каву в філіжанці, щоб вона вийшла смачною:
- Пропорції кави та води: Спочатку візьміть каву середнього помолу, оскільки грубий помол призначений для кавової машини, а дрібний – для турки. Для м’якого напою відповідно 1 грам кави потребує 20 грамів води, а для міцного смаку – 15 грамів.
- Форма філіжанки важлива для приготування смачного напою. Виберіть філіжанку середнього розміру, щоб вода швидко не вистигала.
- Температура води: Гаряча, але не кипляча, близько 95 градусів.
- Час заварювання: Залежить від форми філіжанки. В широкій і низькій філіжанці кава завариться швидше, ніж в вузькій і високій. Зазвичай, заварювання займає 2-4 хвилини.
- Настоювання кави: Дайте каві постояти, щоб повністю розкрився його аромат і смак.
- Додавання вершків та цукру: За смаком, краще додати ці складники після заварювання кави, щоб напій був ще смачнішим.
І останнє, але не менш важливе – пийте каву в товаристві близьких людей тоді вона буде набагато смачнішою та кориснішою.
Наталка СТУДНЯ