Як правильно заварити каву в філіжанці за 2 хвилини

1297
Кава
Кава

Жоден ранок не обходиться без кави. Ароматна, смачна та бадьора – способи її приготування варіюються. Хтось віддає перевагу заварній з кавової машинки чи турки, а інший обирає розчинну. Головне – не витрачати багато часу на приготування улюбленого напою зранку.

Разом з нашим незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, розглянемо швидкий спосіб заварювання смачної кави просто в горнятку. Достатньо лише кількох хвилин, і ваш ароматний напій готовий.

Як правильно заварювати каву в філіжанці, щоб вона вийшла смачною:

  1. Пропорції кави та води: Спочатку візьміть каву середнього помолу, оскільки грубий помол призначений для кавової машини, а дрібний – для турки. Для м’якого напою відповідно 1 грам кави потребує 20 грамів води, а для міцного смаку – 15 грамів.
  2. Форма філіжанки важлива для приготування смачного напою. Виберіть філіжанку середнього розміру, щоб вода швидко не вистигала.
  3. Температура води: Гаряча, але не кипляча, близько 95 градусів.
  4. Час заварювання: Залежить від форми філіжанки. В широкій і низькій філіжанці кава завариться швидше, ніж в вузькій і високій. Зазвичай, заварювання займає 2-4 хвилини.
  5. Настоювання кави: Дайте каві постояти, щоб повністю розкрився його аромат і смак.
  6. Додавання вершків та цукру: За смаком, краще додати ці складники після заварювання кави, щоб напій був ще смачнішим.

І останнє, але не менш важливе – пийте каву в товаристві близьких людей  тоді вона буде  набагато смачнішою та кориснішою.

Наталка СТУДНЯ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.