Топ-12 смачних фактів про суші, яких ви точно не знали

1977
Японські суші
Японські суші

Якось непомітно японська культура увійшла у наше місто. Спочатку японські сакури прийшли на зміну традиційним каштанам а традиційні японські види спорту, як то айкідо, джіу-джитсу та сумо доповнили перелік з вільної боротьби та боксу.

Страва з Японії, яка має найбільшу популярність та впевнено конкурує з італійською піцою та бургерами – як правило, це все, що ми знаємо про суші. Ми підготували дванадцять най-най фактів, які точно вас здивують!

Дійсно, суші – справжня знахідка для європейців, адже вони поєднують в собі неперевершений смак, корисні інгредієнти, особливий етикет споживання та просто дозволяє отримати задоволення від їжі та процесу. А чого ви могли не знати про найпопулярніший смаколик серед молоді?

Японські суші
Японські суші
  1. У Японії, звідки й походять сучасні суші, які ми любимо та їмо, їх готують виключно чоловіки. Це й не дивно, адже навіть у нас вважається, що найкращий кухар буває лише чоловічої статі. Однак японці стверджують, що жінки значно «тепліші», а тому під час приготування страви надто нагрівають інгредієнти. От такий собі маленький казус.
  2. Спершу суші навіть не були повноцінною стравою. Так склалось, що японці винайшли новий спосіб зберігання риби, і навіть не думали про те, щоб куштувати її таким чином. А ті суші, які ми знаємо сьогодні, з’явились лише у XVII столітті.
Японські роли
Японські роли
  1. Напевне, ви точно не знали, що японці ніколи не куштують суші за межами батьківщини. Адже вони просто таки впевнені, що у них найсвіжіша риба, а тому вважають, що будуть розчаровані стравами інших країн.
  2. Сьогодні багато людей хочуть вміти робити суші. Але чи знаєте ви про те, що вчитись на це доведеться близько п’яти років? Два з яких ви будете навчатись готувати найкращий рис, а три – правильно обирати та оперувати рибою і морепродуктами.
Японські суші
Японські суші
  1. В історії своє місце зайняли і найдорожчі суші в світі. Їх приготував голлівудський шеф-кухар, а ціна виправдовувалась неймовірними інгредієнтами: трюфелями, королівськими крабами, омарами, золотом та ікрою севрюги. Напевно, й справді найсмачніші суші за всю історію!
  2. Перший зареєстрований випадок, коли на Заході спробували суші, стався у 1953 році. Японський принц Акіхіто вирішив почастувати своїх американських гостей-чиновників новою стравою. Й досі невідомо, залишились вони задоволеними нею чи ні.
Японські суші
Японські суші
  1. Насправді суші можна їсти руками і це не жарт! Японські кулінарні майстри вважають, що через дотик краще передається не лише смак, а й візуальна й тактильна складові задоволення. А тому, якщо не вмієте користуватись паличками, спробуйте руками!
  2. Цікаво, що в Японії суші з лососем з’явились лише у 1980 році, коли норвезькі рибалки завезли його до країни. До цього використовувався менш поживний тунець та океанський окунь.
Японські суші
Японські суші
  1. Перед тим, як готувати восьминога, азіатські шеф-кухарі роблять йому характерний масаж, аби пом’якшити м’ясо та зробити його більш ніжним та готовим до обробки.
  2. Ви здивуєтесь, але у Японії не часто куштують суші. Найбільш популярною стравою був й лишається класичний рамен, а роли та інші страви з риби їдять лише кілька разів на місяць.
Японські суші
Японські суші
  1. Вперше в Америці зробили власний рол, який ми сьогодні знаємо й куштуємо як «Каліфорнійський», що й зміцнив популярність страви у всьому світі.
  2. Найбільш небезпечні в світі суші роблять із риби фугу, яка відома, як отруйна та смертельна. Для того, аби приготувати їх, кухарю доведеться отримати спеціальну ліцензію, яка підтверджує його вміння працювати зі стравою.

А щоб задоволення було більшим – користуйтесь нашою цілодобовою доставкою суші!

Юля КОТИС

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.