Знайомтесь – Василь, елітний шеф-кухар з санаторію «Світязь», що у місті Трускавець Львівської області. Однак зараз, цей чоловік готує різноманітні смаколики, не для відпочивальників та туристів. Він годує поранених і медперсонал 66 мобільного госпіталю, який зараз знаходиться неподалік передових позицій наших військ. Сюди “швидкі” привозять наших поранених просто з поля бою.![](https://i0.wp.com/photo-lviv.in.ua/wp-content/uploads/2019/03/2-k.jpg?resize=696%2C464)
Отримавши повістку, цей успішний майстер різноманітних делікатесів з легкістю поміняв обладунки розкішної ресторації на суворі умови військової польової кухні. Він вже звик до канонади, однак і тут він намагається, навіть маючи дуже обмежений асортимент продуктів балувати всіх смачними ресторанними блюдами. От, наприклад, випробовуючи духовку він спік для всього особового складу просто неперевершений пиріг з яблук.
![Кухня 66 мобільного госпіталю](https://i0.wp.com/photo-lviv.in.ua/wp-content/uploads/2019/03/3-k.jpg?resize=696%2C464)
- Направду я люблю готувати борщ, – зізнається Василь. – Наш звичайний, український борщ. Варю його за нашим фірмовим сімейним рецептом. І дуже тішусь коли бачу, як люди з апетитом їдять.
![VIP-клієнт кухні 66 мобільного госпіталю](https://i0.wp.com/photo-lviv.in.ua/wp-content/uploads/2019/03/4-k.jpg?resize=696%2C464)
За словами Василя, коли до нього принесли повістку на мобілізацію в нього навіть і думки не було знайти шляхів, щоб не піти в армію. Навпаки він відразу вирішив відгукнутись на звернення Батьківщини.
За його переконаннями кожен чоловік, що поважає перш за все себе, у важку хвилину має стати своєрідною цеглинкою в оборонній стіні держави. І нехай його робота готувати їжу, але він вірить, що смачними стравами сприяє одужанню наших бійців.
Тарас ГРЕНЬ
передова інформаційна група МОУ