Як ревіталізують Львівську Фабрику повидла (візуалізації)

0
375
Арт Центр Фабрика Повидла. Фото Facebook-сторінка Jam Factory Art Center
Арт Центр Фабрика Повидла. Фото Facebook-сторінка Jam Factory Art Center

На львівській Фабриці повидла, яку запланували ревіталізувати під сучасний мистецький простір, почали проводити будівельні роботи. Як повідомили 28 листопада на Facebook-сторінці Jam Factory Art Center, роботи планують завершити через два роки, у грудні 2021 року.

“Ми зачиняємося! Ведуться будівельні роботи! Так хочеться розпочати новину про те, що ми отримали дозвіл на початок підготовчих будівельних робіт на Фабриці повидла!”, — ідеться у повідомленні.

Там додали, що за цей час майбутній мистецький простір наповнюватимуть новими освітніми програмами та новими коопераціями.

Нагадаємо, у 2015 році колишню фабрику спиртових напоїв на вул. Богдана Хмельницького викупив австрійський історик та меценат Гаральд Біндер. У 2016 році австрійська компанія Atelier Stephan Rindler розробила проект реконструкції Фабрики повидла, за яким центральну будівлю з вежею мають реставрувати, а іншу частину будівлі — частково перебудувати. Там облаштують сучасний арт-центр.

Довідка. Будівля на вул. Хмельницького, 124 є пам’яткою архітектури місцевого значення. Вона збудована вкінці ХІХ — початку ХХ століття в нео-готичному стилі для фабрики спиртових виробів та підсолоджених трунків “Й. Корнік і син”.

За радянських часів у фабричних приміщеннях розташували винзавод тресту “Укрголоввино”, куди привозили цистернами для розливу у пляшки вино з Алжиру чи Молдови. У 1970-х підприємство перепрофілювали на цех переробки овочевої бази № 1. В останні роки підприємство занепало.

Наталка РАДИКОВА

Loading...

Напишіть відгук

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.