Як приготувати каву з сіллю і коньяком з фільму «Амелі»

557
Кадр з романтичної комедії «Амелі»
Кадр з романтичної комедії «Амелі»

Героїня французької романтичної комедії «Амелі» працювала в кафе, яке існує і в реальному житті. Важко не згадати каву, яка мала цікавий смак. Весь секрет в дрібці солі та коньяку, які додавались на певних етапах приготування. Разом з  незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися з вами тонкощами цього рецепту.

Сіль кладуть у турку вже після закипання, так вона не зіпсує смак та аромат напою, але доповнить і розкриє його. А коньяк зігріє та звеселить. Хоча можна приготувати й безалкогольний варіант.

Кава в турці
Кава в турці

Складники для рецепту на дві філіжанки:

  • Кава мелена – 6 чайних ложок
  • Окріп – 400 мл
  • Коньяк – 2 столові ложки
  • Сіль – 2 г
  • Цукор за смаком

Покладіть в турку мелену каву. Залийте окропом, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, щоб піднялась шапочка. Повторіть так іще двічі. Зніміть з вогню, додайте дрібку солі, обережно розмішайте.

Кава в турці на пісочку
Кава в турці на пісочку

Щойно кава осяде, розлийте напій по чашках і додайте коньяк та цукор до смаку. Якщо плануєте безалкогольний варіант — коньяк не додавайте, а натомість — дрібку меленої кориці.

Наталка СТУДНЯ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.