Героїня французької романтичної комедії «Амелі» працювала в кафе, яке існує і в реальному житті. Важко не згадати каву, яка мала цікавий смак. Весь секрет в дрібці солі та коньяку, які додавались на певних етапах приготування. Разом з незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися з вами тонкощами цього рецепту.
Сіль кладуть у турку вже після закипання, так вона не зіпсує смак та аромат напою, але доповнить і розкриє його. А коньяк зігріє та звеселить. Хоча можна приготувати й безалкогольний варіант.
![Кава в турці](https://i0.wp.com/photo-lviv.in.ua/wp-content/uploads/2023/03/kava2.jpg?resize=696%2C365&ssl=1)
Складники для рецепту на дві філіжанки:
- Кава мелена – 6 чайних ложок
- Окріп – 400 мл
- Коньяк – 2 столові ложки
- Сіль – 2 г
- Цукор за смаком
Покладіть в турку мелену каву. Залийте окропом, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, щоб піднялась шапочка. Повторіть так іще двічі. Зніміть з вогню, додайте дрібку солі, обережно розмішайте.
![Кава в турці на пісочку](https://i0.wp.com/photo-lviv.in.ua/wp-content/uploads/2021/03/kava01-1.jpg?resize=696%2C464&ssl=1)
Щойно кава осяде, розлийте напій по чашках і додайте коньяк та цукор до смаку. Якщо плануєте безалкогольний варіант — коньяк не додавайте, а натомість — дрібку меленої кориці.
Наталка СТУДНЯ