Як приготувати ароматну каву в турці всього за 5 хвилин

450
Кава в турці
Кава в турці

Турецька кава – це традиційний спосіб приготування кави, який виник на Близькому Сході. Вона відома своїм насиченим смаком і ароматом. Приготування турецької кави не вимагає особливих навичок, але є кілька секретів, які допоможуть вам приготувати ідеальний напій. Сьогодні,   разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, розкажемо про них.

Складові:

  • Мелена кава: 2-3 чайні ложки на одну порцію.
  • Вода: 1 порція кави (близько 100-150 мл).
  • Цукор (за смаком).

Інструкція:

Першим кроком в приготуванні турецької кави є обрання якісної кави. Важливо використовувати свіжі помелені зерна, оскільки це додасть напою насиченості та аромату. Каву можна намолоти самостійно перед варінням.

Кава в турці
Кава в турці

Вміст турки заповнюється водою в кількості однієї порції. До цієї води додається кава та цукор за смаком. Перед перемішуванням важливо ретельно перемішати каву з водою, щоб створити густу кавову суміш.

Тепер турку можна поставити на маленький вогонь. Важливо нагрівати її повільно і без переривань, регулюючи температуру. Не допускайте закипання, оскільки це може вплинути на смак напою.

Під час нагрівання ви помітите, як на поверхні кави утворюється пінка. З цією пінкою слід обходитися обережно і не змішувати її з основною кавовою сумішшю. Після того, як пінка підійметься до верхньої частини турки, варку слід припинити.

Турецьку каву подають у спеціальних маленьких чашках, які називаються “фінджанами”. Під час подачі важливо не розмішувати в чашці відкладену кавову гущу. Кава повинна мати красивий шар гущі на дні чашки, а поверхню можна прикрасити спеціями, такими як кориця чи кардамон.

Кава по-арабськи
Кава по-арабськи

Секрети для найкращого аромату:

  • Використовуйте якісну каву. Вибір якісних обсмажених зерен є основним секретом для досягнення багатого аромату.
  • Не допускайте закипання. Під час варіння важливо контролювати температуру, щоб не допустити закипання, яке може погіршити смак кави.

Додаткові поради:

  • Для приготування турецької кави краще використовувати каву середнього помолу.
  • Якщо ви любите міцну каву, ви можете збільшити кількість кави в рецепті.
  • Якщо ви любите солодку каву, ви можете додати більше цукру.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам приготувати ідеальну турецьку каву.

Наталка СТУДНЯ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.