Суші у Львові – те, без чого не обходиться жодне свято, річниця, посиденьки з друзями або романтичні зустрічі з коханою половинкою. Проте споживати холодні страви не завжди хочеться, й тому варто звернути увагу на такі унікальні варіанти, як теплі роли.
Які роли можна подавати теплими та у чому їх особливості
Сьогодні існує два основних різновиди ролів, які можна споживати за підвищеної температури, й які відрізняються рецептурою та особливостями приготування. Мова йде про роли, які смажаться у клярі, й такі, які запікаються у печі.
Запечені
Печені роли – виключно європейська новинка, яка була розроблена для тих, кому не дуже подобається вживати у їжу холодні шматочки. Немає жодного секрету у тому, як готувати таку страву. Для цього достатньо зробити традиційні роли, наприклад, Каліфорнію або Філадельфію, а потім додати трішки соусу, який запечеться й отримає скоринку, або темпуру з харамукі.
Готують таку страву різними способами у залежності від, власне, наявності певної техніки на кухні. Підготувати її можна на грилі, у печі, у духовці або навіть у микрохвильовці. Для останнього методу знаходиться спеціальний посуд, який може витримати високі температури.
Головна перевага такої страви полягає у тому, що готується вона дуже швидко. Для приготування порції таких суші треба не більше десяти хвилин, враховуючи час на скручування та нарізку інгредієнтів.
Запікати можна роли з будь-якими інгредієнтами – від овочів до фруктів, однак найсмачнішими вважаються різноманітні варіанти з червоною та білою рибкою, морепродуктами.
Темпура
Темпура – це не лише популярний вид ролів, а й спосіб приготування різноманітних інгредієнтів. Наприклад, у Японії таким чином обсмажують овочі, морепродукти та навіть наповнення до суші. Якщо говорити детальніше, то темпура – це кляр, яким щільно вкриваються продукти, а потім обсмажують у фрітюрі за допомогою великої кількості олії.
Кляр допомагає продуктам сформувати хрумку скоринку, а також підвищує їх температуру. Такий метод обсмаження характеризується ще й тим, що внутрішнє наповнення не просочується олією, а після приготування роли викладають на паперові рушники, аби позбавити від зайвого жиру.
А ще цю страву вперше винайшли не у Японії, а у Португалії. Торговці, які йшли караваном через японську територію, показали місцевим незвичний спосіб приготування їжі, який потім став використовуватись не лише поблизу Нагасакі, а й по всій території країни.
Замовити роли з доставкою у Львові
А якщо ви хочете споживати не лише класичні, а й теплі роли – тоді обирайте ресторан Смакі-Макі. Це сучасний заклад, який пропонує вам широке меню та асортимент страв, серед яких навіть гурмани знайдуть, що попоїсти.
Смакі-Макі спеціалізується на приготуванні японської кухні, гарантує свіжість та якість продуктів, які для цього використовуються, а ще діє власна кур’єрська доставка як містом, так і за його межами.
Наталка СТУДНЯ