“Сова” від “Сови”: учасник російсько-української війни відкрив свій перший фуд-корт у Львові

1510
Сергій Сова за роботою. Фото: Христина Парубій
Сергій Сова за роботою. Фото: Христина Парубій

Страви на грилі чоловік готує у Львівському парку культури імені Богдана Хмельницького.

Про це повідомляє “Еспресо.Захід”.

Бограч, гамбургери на вогні та копчені реберця. Такі запашні страви на вогні готує учасник російсько-української війни, військовий 24 “королівської” бригади Сергій Сова. Усі страви робить самотужки за власними рецептами. Напрацював їх більш ніж за десять років кулінарного досвіду.

Біля невеличкого дерев’яного будиночка у військових штанах і кітелі нас зустрічає шеф-кухар фуд корту.

“Я вам зараз щось смачненьке приготую”, – каже Сергій.

Водночас демонструє вже приготований на вогні бограч. Каже, що може запропонувати обід і вечерю. Впродовж приготування розповідає, що його  мобілізували 2014 року у 24 бригаду імені короля Данила і він поїхав на війну. Коли повернувся вирішив здійснити власну мрію.

“Мені завжди подобалася кухня на грилі, – розповідає Сергій Сова. – Ось цей процес готування на грилі, мангалі. Відкрита кухня, де люди бачать, як готують їжу. Крім того, отримав хороший досвід польової кухні на війні. Тож мій кулінарний досвід у львівських ресторанах переплівся з військовим. Сподіваюся, людям сподобається”.

Надія Сова за роботою. Фото: Христина Парубій
Надія Сова за роботою. Фото: Христина Парубій

Біля мангала Сергію допомагає мама, яка впродовж усієї кулінарної історії сина разом з ним на кухні. Каже: поки ще здоров’я є, то чому б і не допомогти?

“Удома син, а на роботі – як на роботі, – відповідально відповідає мама Надія. – Я мушу відповідати всім вимогам, які він поставив. Дуже ретельно готує, не використовує хімії, лавровий лист, перець горошком – жодних хімічних спецій. Це була його мрія з дитинства. Сергій з трьох років сидів і щось мені допомагав на кухні. А коли щось пекла, всі креми мусив перепробувати”.

Страва від Сови. Фото: Христина Парубій
Страва від Сови. Фото: Христина Парубій

Нині Сергій Сова господарює на власній кухні і хизується своїми смаколиками. А ось готувати всю цю смакоту запросив директор парку Олександр Молодий, який оцінив їжу Сергія ще на фронті.

“Він пригостив найсмачнішим обідом у моєму житті, – пригадує Олександр Молодий. – Це було в Трьохізбенці на березі Сіверського Дінця. Уявляєте,  ми їли його уху, а на нас дивилися наші вороги з другого берега. Це були незабутні враження. Сергій дуже смачно готує, він дуже професійний і ретельно ставиться до своїх обов’язків. Ми просили, щоб він прийшов у парк, протягом двох років”.

Сергій Сова сподівається, що люди засмакують його кухню та із задоволенням приходитимуть на відпочинок у парк. А тим часом у парку  кажуть, що це не єдина власна справа учасника російсько-української війни. Вже влітку ще один ветеран планує захопити увагу львів’ян своїм вмінням, але що саме буде на території – поки що таємниця.

Христина ПАРУБІЙ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.