Проста кава глясе — з морозивом, або що смакує в спеку

463
Кава глясе
Кава глясе

Сьогодні і завтра у Львові обіцяють спеку до +35° С.  Ми з з нашим незмінним партнером Торговою маркою Кава Старого Львова маємо для вас ідею на цей випадок.

Якщо ви не любите спеку так само, як і ми, але жити не можете без кави — приготуйте холодну каву глясе — з морозивом. Це і улюблений напій, і рятівне коло від спеки.

Глясе — це кавовий напій з додаванням морозива. Саме слово «глясе» походить з французької, де glace — льодяний або заморожений. Але сам напій придумали в Австрії. За легендою, один австрієць дуже запізнювався, але забіг в кав’ярню за капучино. У баристи закінчилось молоко і він замінив його морозивом.

Ванільний пломбір
Ванільний пломбір

Основою для глясе служить чорна заварена кава. Співвідношення морозива і кави має бути 1 до 3 (на одну частину морозива три частини кави). Але допускається і співвідношення 1 до 2,5 і навіть 1 до 2.

Для глясе підходить класичний ванільний пломбір. Але ви можете скуштувати й з шоколадним морозивом.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.