Порятунок в спеку, або як приготувати на десерт кавову граніту

446
Кавова граніта
Кавова граніта

Так виглядає що літо таки прийшло в цьому році до Львова. Сьогодні обіцяють на вулиці +33 за Цельсієм. А, в купі з браком електроенергії для кондиціонерів, це створює неймовірні відчуття для містян. Тому нині, разом з Торговою Маркою Кава Старого Львова, попробуємо вас трохи охолодити. І, зрештою, спека не привід відмовитися від кави.

Оригінальний та прохолодний десерт для спекотних днів. Для кавоманів буде смачно, адже це поєднання прохолоди та улюбленого смаку.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні компоненти:

  • цукор — 1 ст.л.;
  • міцна кава — 170 мл;
  • вода — 175 мл;
  • вершки.

Як приготувати

В каструлю висипте цукор та воду. Поставте на плиту, помішуйте, щоб цукор розчинився. Коли рідина охолоне, змішайте з холодною кавою. Перелийте в контейнер для заморожування. Поставте в морозилку.

Через 30 хвилин дістаньте та за допомогою виделки зі стінок зішкрябайте кристали та перемішайте з рідиною. Поставте ще раз. Так робіть протягом 3 годин кожні 30 хвилин. Через деякий час ви побачите, що суміш заморожується гладким темним пластом зі світлішим відтінком. Довше не заморожуйте.

Граніту дістають з морозилки за 10 хвилин до подачі. Розкладають в гарні креманки та зверху прикрашають аерозольними вершками або збитими. Смачного!

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.