Гортаючи сторінки старої львівської преси чого тільки не знайдеш. І сьогодні знову, разом з нашим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, маємо для вас гарну знахідку.
Про хороші новини для справжніх смакунів (поціновувачів) кави знайшлася хороша новина в газеті “Діло” від 21 січня 1937 року. Для збереження атмосферності залишаю текст без змін і правок.
Кака без кофеїни
Ці смакуни кави, що їм з огляду на серце не вільно пити кави, з певністю втішаться, довідавшися, що винайдено спеціальний ґатунок кави, що майже не має трійливої для них кофеїни.
Природник Бертранд прослідив 22 відміни кави (кофея) і ствердив, що між ними є такі, що не мають цілком кофеїни, або мають її у дуже малій кількости.
На Коморійських островах росте „Кофез Гумбольціяна”, що зовсім не має кофеїни, а „кофеа маврітаніяна“ має лиш 0,07 гамма прц. кофеїни, коли звичайна „арабська кава”, що її вживаємо, має до 1,6 гамма прц. (для пояснення ґаммапроцент —це 1 міліонова частина проценту).
Ось так в минулому знаходили вихід зі будь-якої ситуації справжні поціновувачі кави. Сподіваюся ви маєте нагоду пити хорошу каву в хорошому товаристві і в улюбленій кав’ярні. І нехай ніщо вам не зашкодить.
Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ
Джерело:
- Кака без кофеїни // Діло. – 1937. – Ч. 12 ( 21 січня ) – С. 5.
в джерелі кумедний одрук 🙂