Кава виявилася гарним засобом для зниження тяжкості хвороби печінки

439
Кава
Кава

Перша неділя після свят, навіть у воєнний час, завжди вимагає розвантаження від переїдання і вживання алкоголю. І знову ж таки кава нам у цьому допоможе. Разом з нашим незмінним партнером Кавою Старого Львова, розкажемо про нові медичні  кавові дослідження.

Нове дослідження Коїмбрського університету показало, що кофеїн, поліфеноли та інші речовини, що містяться в каві, можуть допомогти зменшити тяжкість неалкогольної жирової хвороби печінки (НАЖБП) у людей із надмірною вагою та діабетом другого типу.

Кава
Кава

Виявилося, що в учасників дослідження з більш високим споживанням кави була здоровіша печінка. Такі люди були менш схильні до фіброзу печінки. Було висловлено припущення, що компоненти цього напою, зокрема поліфеноли, зменшують окислювальний стрес у печінці, пише MedicalXpress.

Дослідники опитали 156 учасників середнього віку із прикордонним ожирінням, які споживають каву. 98 з них страждали на діабет другого типу.

Наталка РАДИКОВА

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.