Щоб натуральна кава приносила максимум користі та задоволення, її рекомендується вживати без цукру, хоча такий напій, м’яко кажучи, на любителя, адже не всі готові відчувати його гіркий присмак. Разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, розкажемо сьогодні як можна цьому зарадити.
Щіпка чи паличка кориці здатна вирішити цю проблему, ефективно підсолоджуючи притаманну каві гірчинку. Крім цього, кава з корицею є надзвичайно корисною для здоров’я, адже сама пряність містить безліч поживних компонентів.
Чому стала настільки популярною кава з корицею: користь напою і його смакові якості!
Вперше кориця з кавою споживалася арабами, а згодом використання цієї спеції стало улюбленим для багатьох прихильників цього тонізуючого напою. Якщо ви теж бажаєте його скуштувати, вам слід дізнатися більш детально, чим корисна кава з корицею.
Такий тандем сприяє наступному:
- підвищенню імунітету, тому призначається для профілактики застуди та грипу;
- зниженню рівня холестерину, що є дуже важливим для людей, які часто задовольняються перекусами;
- покращенню роботи серця, легенів, тому кава з корицею користь є очевидною, особливо для курців;
- активації мозкової діяльності, завдяки чому напій рекомендується вживати не тільки зранку, а й в пік робочого дня;
- прискоренню метаболізму, адже кава з корицею покращує обмін речовин, притуплює відчуття голоду та розщеплює жирові відкладення;
- зняттю зубного та головного болю, адже вважається ефективним природним анальгетиком;
- боротьбі з набряками;
- виведенню токсинів з організму;
- усуненню раннього старіння шкіри, оскільки сприяє регенерації шарів епідермісу.
Кава зернова чи мелена справді чудово смакує з корицею, створюючи унікальну композицію з насиченим аромоксамитом. Завдяки користі спеції, зараз багато кав’ярень додають саме її в напій, а для отримання оригінального аромату та післясмаку бариста можуть пропонувати клієнтам імбир, мускатний горіх і навіть халву. З цими інгредієнтами кориця та кава ідеально гармонують, вони чудово розбавляють гіркоту і додають продукту певної родзинки.
Що стосується порцій кориці, то її потрібно додавати в залежності від індивідуальних смакових уподобань, проте зловживати нею не варто. В ідеалі норма вживання на кружку кави складає: 1 паличка, 2-4 шматочки, чверть чайної ложки меленої на 100 мл напою.
Наталка СТУДНЯ