А ви це знали? Названо найгірший спосіб приготування кави

430
Кава
Кава

Для справжніх поціновувачів на недільних кавових шпальтах кілька ідей як зіпсувати собі не тільки улюблений напій, а й фігуру та нашкодити здоров’ю. Звісно що разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, ми таке не робимо і п’ємо тільки добру каву.

Багато хто з нас розпочинає свій день з горнятка кави. Кофеїн може підняти ваш рівень енергії, але якщо вибрати один із найшкідливіших кавових напоїв, замість користі ви отримаєте величезну кількість калорій, насичених жирів і цукру.

Це може бути смачно, але точно не корисно для вашої фігури. Видання eatthis.com поспілкувалося з дієтологом Емі Шапіро, щоб зрозуміти, чому напій, який має безліч корисних властивостей, може стати таким шкідливим.

Кава Афогато
Кава Афогато

Шапіро пояснила, що найбільш нездоровим варіантом є змішана кава з льодом.

“Хоча культура кави стала невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, її можна перетворити на щось дуже шкідливе, коли замість корисної кави, багатої на антиоксиданти, ви отримуєте десерт у склянці. Напої, що містять сиропи, добавки на кшталт печива, шоколадної стружки, карамельного соусу та збитих вершків, можуть смакувати чудово, але це більше десерт, ніж кава”, – пояснює Шапіро.

Окрім того, що ці напої часто нагадують складові морозива, Шапіро підкреслює високий вміст цукру, який зближує їх з десертами.

“Деякі з цих напоїв можуть містити до 70 грамів цукру – це приблизно 17,5 чайних ложок в одній порції, що перевищує нашу добову норму на 11 ложок”, – зазначає вона.

Для порівняння, великий гарячий фадж-сандей містить 73 грами цукру – майже таку ж кількість, як у зазначених кавових напоях.

Кава Кон-панна
Кава Кон-панна

“Регулярне вживання кави в такій формі може спричинити збільшення ваги, діабет, серцеві захворювання, гормональні порушення, карієс та навіть безсоння”, – застерігає Шапіро.

Ознаки того, що ваш кавовий напій може бути нездоровим, криються у його описі. Якщо ви бачите слова на кшталт “карамельний соус”, “збиті вершки” чи “заморожена кава”, будьте обережні. І якщо в описі є лише натяк на каву, варто замислитися.

Шапіро зазначає, що середній напій часто містить близько 70 грамів цукру, а деякі варіанти кави з льодом можуть мати навіть більше.

Отож, зрештою ви можете вживати будь-які кавові напої, але справжня кава має бути чорною як ніч і гарячою як вогонь!

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.