Як виглядала каварня “Рітц” коли відкрилася

3630
В кав'ярні. Картина Р. Фолькеля
В кав'ярні. Картина Р. Фолькеля

Переглядаючи старі газети у пошуках кавової недільної цікавинки знову знайшов дуже цікаве невелике оголошення. Разом з незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися своєю газетною знахідкою.

Ця розкішна стаття була надрукований в в газеті “Діло” від 1 вересня 35 року. Для збереження атмосферності залишаємо текст без змін і правок.

Будинок № 12 на вулиці 3 мая (нині вул. Січових Стрільців). Колись на першому поверсі знаходився ресторан “Ренесанс”.
Будинок № 12 на вулиці 3 мая (нині вул. Січових Стрільців). Колись на першому поверсі знаходився ресторан “Ренесанс”.

Нова каварня у Львові.

31-го серпня відчинили у Львові нову каварню “Рітц” на тому самому місці, де був колись „Лювр”. Давній льокаль не тільки зовсім відновлений, але і перебудований та інакше поділений.

Скрадатиметься він із трьох окремих частин: властивої каварні з читальнею для тих, що приходять на часописи і товариську гутірку, із бару, де будуть виступи варієтових артистів та окремих кімнат з білярдом і столиками до гри.

Льокаль придуманий так, що гості не потребуватимуть переходити через цілу каварню, щоб дістатись до її дальших частин, а зможуть, коли захотять, увійти окремим входом з вулиці до кожної частини окремо. Каварня вивінувана в усі вигоди, як у першорядних європейських льокалях.

Сучасний вигляд будинку № 12, що знаходиться на вул. Січових Стрільців. Автор фото – Юлія Сосновська.
Сучасний вигляд будинку № 12, що знаходиться на вул. Січових Стрільців. Автор фото – Юлія Сосновська.

В оголошенні йдеться про каварню “Рітц”, яка колись називалася „Лювр”, а ще раніше “Ренесанс”. Зараз ми знаємо цю локацію під назвою “Пузата хата”, що знаходиться на вул. Січових Стрільців під номером 12. Ось така історія.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

Нова каварня у Львові // Діло. – 1935. – 1 вересня (ч. 232). – С. 6.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.