Як сорт рису впливає на якість суші?

875
Чізі хот рол
Чізі хот рол

У вас не виходять суші як у професіонала? Постійно розвалюються та виходять сухі? Якщо вирішили урізноманітнити меню та власноруч приготувати роли, треба знати, як вибрати та зварити рис. Від цього на 50% буде залежати смак і якість готової страви. Тож, як бачимо, готуючи роли у Львові, багато уваги потрібно приділити вибору і варці рису.

Як правильно вибрати сорт рису серед багатьох різних видів?

У світі існує більше, ніж 20 сортів рису. Тому звісно, не складно і помилитися при виборі правильного сорту для суші. За способом обробки та формою рисове зерно заведено поділяти на наступні групи.

  • Білий рис шліфований – найбільш популярний вид рису. Зерно піддається шліфуванню (очищується від висівкової оболонки в процесі обробки). Такий рис швидко готується, вам знадобиться лише 10-15 хвилин. Так і вартість такого рису недорога. Хоч багатьом смак шліфованого рису більш до вподоби, але разом з обробкою він втрачає багато корисних елементів.
  • Бурий рис містить багато клітковини та корисних речовин, які знаходяться саме в оболонці. Це різні вітаміни, мікро- та макроелементи. Серед дієтологів бурий рис цінується вище за шліфований.
  • Пропарений рис – це рис, який пройшов термічну обробку гарячою парою. Під час даної процедури, всі корисні речовини, які містяться в оболонці, переходять до зерняток.

Також рис поділяється і за формою зерна. Серед поширених виділяють:

  • довго зернистий;
  • середньо зернистий;
  • круглозернистий.

Якщо ви не знайшли на прилавках магазинів японський рис для суші, то варто обрати Львібілий круглозернистий рис. Він має у складі багато крохмалю, тому і клейкість у нього буде вища за інші сорти.

Основні секрети варки рису для суші

Про клейкість рису ми вже поговорили. Але є нюанс, рис повинен бути клейким, але при цьому, розсипчастим. І саме цього ефекту і можна досягти, якщо знати, як правильно зварити рис, щоб він добре тримав форму і не був надто сухим.

  1. Перший крок – це треба добре промити крупу від пилу, але не вимити весь крохмаль, щоб рис не втратив клейкості. Для цього не потрібно сильно перемішувати рис, коли його промиваєте. Замочили рис – злили воду.
  2. Після останньої промивки, заливаємо рис водою в співвідношенні 1:1, та на 30 хвилин дали спокій. Це робиться для того, щоб зернята набрали в себе вологу, стали м’якими та швидше приготувалися.
  3. Якщо немає рисоварки або пароварки, то використовуйте каструлю з товстим дном та з кришкою, яка щільно прилягає.
  4. Після того, як вода закипіла, варити рис треба 10 – 15 хвилин на маленькому вогні під щільно закритою кришкою. Таким чином температура всередині буде розподілятися рівномірно, і рис стане розсипчастим.
  5. Після того, як википіла вся вода, залиште рис під кришкою ще на 15 – 20 хвилин. Мішати в цей час її не можна.
  6. Коли крупа охолола, перемішайте її разом з заправкою для рису, та беріться до роботи – загортати роли.

Це поради для тих, хто хоче спробувати зробити роли самостійно. А для всіх інших гурманів пропонуємо замовити роли в Poke Lulu. Повірте, такої смакоти ви точно ще ніколи не пробували.

Юлія СПЕНСЕР

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.