П’ять найпопулярніших рецептів кави справжнього львів’янина

2772
П'ять найпопулярніших рецептів кави справжнього львів'янина

Кажуть, що у Львові навіть вулиці пахнуть кавою, оскільки тут її готують ледь не всюди. Проте, в такому різноманітті кавових рецептів найважче знайти щось особливе. Дізналося п’ять унікальних рецептів кави, які готують та подають тільки у Львові сьогодні допоможе нам Торгова марка Кава старого Львова.

Лише вдихнувши запах, яким просякнуте повітря у місті, тільки ковтнувши у «Вірменці» чи «Віденській», «Світі кави» чи в «Атлясі» «чорну як ніч, солодку як гріх, гарячу як поцілунок, міцну, як прокльон», розумієш її притягальну силу.

Щоби повторити це враження, відновити смак і все, що з ним пов’язане, до Львова приїжджають спеціально. Приїжджають, щоб випити кави, щоб зустрітись на каві, щоб купити кави… Тут є кавові екскурсії, вечірки, фестивалі. Тут обирають кавових королів і королев. Тут варять каву у велетенській джезві…

Рецепт кави зі Львова №1. «Віденська кава» за Юрієм Кульчицьким.

Варимо чорну каву на піску, або ж у турці. Потім – додаємо у неї три ложки молока і півтори ложки меду. Найкраще смакує така кава з віденським кіпфелем (присипаним цукровою пудрою рогаликом). Попробуєте зварити?

Кава в турці на пісочку
Кава в турці на пісочку

Рецепт кави зі Львова № 2. Кава «Сюрприз»

Кажуть, що це улюблена кава львів’ян. А як щодо Ваших вподобань? Зваріть густу чорну каву у джезві, дайте їй трішки, з пів хвилини, охолонути. Потім збийте міксером до густої піни холодні яєчні жовтки з цукровою пудрою. А відтак – легко викладіть ложкою Ваші зпінені жовтки на кавусю. Ну як, засмакувала Вам ця львівська кава?

Рецепт кави зі Львова № 3. Традиційна «Кава по-львівськи».

Щедро змеліть добру зернову каву, зваріть її на піску. Але добре слідкуйте, аби кава Вам не «втекла». Потім додайте у приготовлену чорну каву до смаку цитрини і щіпку кориці. Зачекайте, ще не пийте! Крапніть у Вашу каву по-львівськи трішки міцної настоянки – і нехай Вам смакує!

Кава з цитриною
Кава з цитриною

Рецепт кави зі Львова № 4. «Фірмова Львівська кава».

Така львівська кавуся найбільше сподобається для всіх «кавових експериментаторів». Секрет цієї кави простий: заваріть міцне еспресо, візьміть ягідний соус і вершки. Мабуть Ви вже скривилися від однієї думки, що ці всі інгредієнти потрібно між собою перемішати. Але ж ні! Смакуйте каву маленькими ковточками і закушуйте її ягідним соусом (а ще – добре смакує вишневий соус) з вершками. Для гурманів пропонуємо ще покласти на блюдце кульку ванільного морозива. Приємного Вам кавування!

Кава з корицею
Кава з корицею

Рецепт кави зі Львова № 5. «П’яна львівська кава».

Мабуть назва цієї кави зі Львова говорить сама за себе. Ніщо так не зігріває взимку у Львові – як «п’яна львівська кава». Просимо не плутати з кавою по-ірландськи! Галицький варіант такої кави має складатися з суто львівських алкогольних інгредієнтів: солодких тягучих лікерів («шоколадний», «амаретто», «ванільний» тощо). Найкраще до такої кави пасують львівські лікери «Старий Ринок». Теплої і смачної Вам кави!

А яким рецептом приготування кави користуєтесь ви? Поділіться секретом в коментарях.

Наталка СТУДНЯ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.