Кава з морозивом «Джелато»: напій чи десерт?

137
Кава з морозивом «Джелато»
Кава з морозивом «Джелато»

Сьогодні, в рамках недільної кавової рубрики,  разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу запропонувати вам визначитися самим чого більше в цьому рецепті- напою чи десерту.  

Цей рецепт поєднує насичений смак кави з ніжністю італійського морозива «джелато». Ароматний, вершковий та освіжаючий — цей десерт стане ідеальним завершенням будь-якої трапези. Приготуйте його вдома та насолоджуйтеся!

Незвичний рецепт приготування кави. За основу взяти італійське морозиво «джелато». Точно складно сказати — напій це чи десерт. Він має неперевершений аромат під час приготування і чарівний вершковий смак.

  • 500 мл молока
  • 1 ст. ложка лікеру
  • 125 мл кави
  • 5 жовтків
  • 0,5 склянки цукру

Збити жовтки з половиною цукру на однорідну масу.

Молоко, каву і цукор, що залишився, скласти в сотейник і довести до кипіння. Зняти з вогню. Інтенсивно розмішуючи, влити молочну суміш у жовтки. Повернути в сотейник і готувати на мінімальному вогні, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння, поки суміш не загусне.

Перелити суміш у миску, поставити на лід і дати охолонути.

Влити лікер, перемішати. Накрити і поставити в морозильну камеру на 2 год. Збити міксером і повернути в холодильник до подачі на стіл. Перед подачею розкласти у келихи.

Наталка СТУДНЯ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.