Сьогодні, в нашій недільній каві разом з Торговою Маркою Кава Старого Львова, пропонуємо вам спробувати цікавий кавовий рецепт.
Іспанська кава Cafe con leche — це звичайне еспресо, яке може приготувати кожен, зі спіненим молоком. У перекладі так і означає — «кава з молоком». Але відмінність від інших рецептів кави з молоком є, невелика хитрість, але треба знати.
Спінене молоко — це одна зі змінних, яка відрізняє «кафе кон лече» від капучино чи лате. В іспанській каві молоко спінюють на плиті, на повільному вогні, не доводячи до кипіння і не дозволяючи утворитись плівочці. А от у лате та капучино молоко спінюють вінчиком чи спеціальним спінювачем.
У традиційному рецепті використовуються рівні частини свіжозвареного еспресо та спіненого молока, де капучино має співвідношення 1:2, а латте — 1:3.
Ви для себе відкриєте, що іспанська кава з молоком може бути ситним ранковим кавовим напоєм, смачним післяобіднім тонізуючим напоєм. Ви можете додати трохи прянощів — в Іспанії дуже люблять корицю.
Пончіта ВЕСЕЛЬСЬКА
Джерело: Шуба