Гастроентеролог назвав одну спецію, яку він додає до кави щодня (відео)

215
Кава
Кава

Можливо вже багато років ваша ранкова кава була незмінною класикою. Але чому б не внести трохи різноманіття в цей приємний ритуал? Разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова пропонуємо додати до нього дрібку гостроти — в буквальному сенсі.

Гастроентеролог і автор книги «Кулінарна книга з клітковиною «доктор Вілл Булсевич в одному зі своїх Instagram-відео поділився улюбленим способом зробити каву не тільки смачнішою, а й кориснішою — за допомогою спецій.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Will Bulsiewicz MD MSCI (Dr B) (@theguthealthmd)

«Хочеться надати каві пікантності? Ось що я додаю у свою ранкову чашку, щоб зарядити день енергією», — каже доктор Б., стоячи біля полиці зі спеціями в супермаркеті.

На першому місці – кориця. За його словами, це справжня база: солодкувата, універсальна і чудово поєднується з іншими прянощами. Її можна додавати як у саму гущу перед заварюванням, так і в готовий напій — результат у будь-якому разі порадує.

Кориця
Кориця

Якщо хочеться ще більше смаку і користі, Булсевич радить спробувати гарбузові спеції – ту саму ароматну суміш із кориці, імбиру, мускатного горіха і гвоздики. Смак, знайомий за осінніми лате з кав’ярень, легко відтворити вдома. І не потрібно чекати вересня — домашня пряна кава смакує в будь-яку пору року.

А ось його особистий must-have: тріо з кориці, куркуми та імбиру. «Ці спеції разом — просто диво», — каже доктор Б., додаючи, що трохи соєвого молока робить напій особливо ніжним.

Імбир
Імбир

Таке поєднання багате на антиоксиданти і допомагає впоратися із запаленнями, підтримувати здоров’я серця і полегшувати травлення. Куркума з імбиром давно відомі своїм зігрівальним і відновлювальним ефектом — їх навіть додають у чай і корисні шоти для імунітету.

Додавання спецій до кави — простий спосіб внести користь у щоденний ритуал. І не тільки для смаку: деякі прянощі дійсно працюють на благо кишківника і всього організму. Тож зазирніть до кухонної шафки, знайдіть улюблені спеції та сміливо експериментуйте. Ваше здоров’я скаже «дякую».

Наталка СТУДНЯ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.