У кожного справжнього львів’янина є свій улюблений рецепт кави. І хоч кожен говорить, що готовий експериментувати і пробувати щось нове, але від уподобань відходить дуже рідко. І наш незмінний партнер Кава Старого Львова є яскравим прикладом наших багаторічних уподобань.
В приготуванні кави вода відіграє величезну роль. А точніше – її температура. Каву не можна заливати окропом (100 градусів) кажуть спеціалісти. Тоді ваш напій може втратити свій справжній смак і аромат.
Експерти кажуть, що найкращою температурою води для приготування кави є 90-95 градусів.
Якщо ви п’єте розчинну каву, то варто врахувати, що в її складі є штучні компоненти. Занадто гаряча вода може посилити їх смак і запах, який найчастіше є не дуже приємним.
Заварну мелену каву не можна заливати окропом, тому що вона не розкриє свої смакові й ароматичні властивості. Її навпаки потрібно заливати холодною водою.
А як готуєте каву ви?
Наталка СТУДНЯ