Афогато, або кавовий десерт із морозивом. Рецепт для літа

787
Кава Афогато
Кава Афогато

Сьогодні, в рамках недільної кавової рубрики,  разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися з вами рецептом приготування кави кортадо від Євгена Клопотенка.

У 1950х роках синхронно з індустріалізацією виробництва морозива в Італії набуло популярності афогато – кавовий десерт із морозивом. Класично цей десерт має лише два інгредієнти: еспресо та морозиво до смаку – що ідеально пасує до літніх спекотних днів. Хоча ресторани та кафе в Італії класифікують афогато як десерт, у нас і в більшості країн воно сприймається радше як напій, як холодна кава з молоком, тоніком чи соком. Готувати його, однак, значно простіше за подібні напої.

Чим відрізняється глясе й афогато

Глясе – це також кава з морозивом, але вони з афогато різні. Глясе – це чорна кава з кулькою морозива та збитими вершками, яка подається в склянці обʼємом приблизно 300 мл. Афогато – це десерт, що складається з морозива, залитого еспресо, який подається в невеликій чашці обʼємом 200-250 мл.

Різновиди афогато

Афогато буває різне, ми беремо базовий рецепт із двох інгредієнтів: еспресо та ванільне морозиво. Досить популярними є варіанти з шоколадним і фісташковим морозивом, дехто подає цей десерт навіть із сорбетами. Також в афогато часто додають трішки алкоголю – віскі чи рому.

Як приготувати афогато

Інгредієнти

Афогато: покроковий рецепт

Крок 1

Приготуйте еспресо. Ви можете зробити це в кавовій машині, гейзерній кавоварці чи в турці. Якщо ви готуватимете каву в турці, не забудьте процідити її.

Крок 2

У чашку викладіть 100 г морозива однією чи двома кульками.

Крок 3

Залийте морозиво еспресо та їжте його десертними чи чайними ложками.

Така прохолодна кава в час літньої спеки мала б засмакувати кожному шанувальнику.  Мені смакує, а вам?

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.