5 популярних міфів про каву

672
Кава зі спеціями (Марокко)
Кава зі спеціями (Марокко)

Зазвичай люди уникають кави через необізнаність і поглинання інформації з неперевірених джерел. Нині, разом з  незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова,  спробуємо розвінчати найпопулярніші страхи людей.

Міф №1. Кава викликає рак

Насправді зв’язок між кавою та раком не виявили, але виявили, що антиоксиданти та поліфеноли в каві зменшують ризик виникнення онкозахворювань.

Міф №2. Каву не можна пити натще, бо вона подразнює шлунок і кишківник

Каву можна пити натще, у шлунку є шар захисного слизу. А ще там є соляна кислота, яка не роз’їдає шлунок, хоча вона сильніша за каву.

Патріотична українська кава
Патріотична українська кава

Міф №3. Кава підвищує рівень кортизолу та провокує тривожність

Кава може незначною мірою тимчасово підвищити рівень кортизолу, якщо вживати її натще, під час стресу або якщо людина вживає каву нерегулярно. Проте незначне підвищення кортизолу не впливає негативно на здоров’я, хіба що в стані сильного стресу.

Міф №4. Кава викликає залежність

Присутність у каві кофеїну може викликати звикання, яке не можна назвати справжньою залежністю, це швидше синдром «кофеїнової відміни». За цього стану можуть з’явитися втома, головний біль, розсіяність уваги, проте це швидко минає, через кілька днів.

Міф №5. Кава провокує різкі стрибки цукру

Кава не спричиняє різких стрибків цукру в крові, якщо пити її без добавок.

Наталка СТУДНЯ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.