Понад 90% шкіл області вже забезпечують учнів гарячими обідами. Максим Козицький підбив підсумки першого етапу модернізації харчоблоків та окреслив плани на 2026 рік.
У Києві відбулася підсумкова нарада керівників обласних військових адміністрацій під головуванням Першої віцепрем’єр-міністерки України Юлії Свириденко. Ключовою темою обговорення стали результати реформи шкільного харчування та стратегія розвитку на наступний рік.
Голова Львівської ОДА Максим Козицький презентував здобутки регіону, підкресливши системний підхід до трансформації шкільних їдалень.
Ключові показники Львівщини:
-
Охоплення: 994 школи зі 1077 уже забезпечують учнів гарячим харчуванням.
-
Масштаб: 93 тисячі дітей регулярно харчуються у закладах освіти.
-
Потужність: Щомісяця шкільні їдальні області готують понад 1,7 млн порцій.
Такі результати стали можливими завдяки реалізації обласної Програми реформування шкільного харчування. Протягом останніх років за кошти державної субвенції, місцевих бюджетів та за підтримки міжнародних партнерів вдалося:
-
Модернізувати харчоблоки у десятках громад.
-
Закупити сучасне обладнання для понад 130 закладів освіти.
-
Впровадити оновлене меню, що відповідає державним стандартам і принципам безпечності.
«Ми плануємо продовжувати оновлення харчоблоків, розвивати кейтерингові та мережеві моделі (коли одна опорна кухня обслуговує кілька шкіл). Особливу увагу приділимо професійному розвитку кухарів, адже без фахівців навіть найсучасніше обладнання не дасть бажаного результату», — зазначив Максим Козицький.
Очільник області також висловив вдячність Першій леді України Олені Зеленській, за ініціативи якої реформа стала тривалою державною політикою, що ґрунтується на турботі про здоров’я нації та науковому підході.
Наталка РАДИКОВА










