Скільки ложок кави потрібно для ідеального напою

683
Приготувати каву правильно не так то легко / фото ua.depositphotos.com
Приготувати каву правильно не так то легко / фото ua.depositphotos.com

Цього недільного кавового ранку, разом з  незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися одним цікавим лайфхаком.

Причина, через яку співвідношення кави і води є найосновнішим, полягає в тому, що воно має значення незалежно від зерен, ступеня обсмаження, крупності помелу або методології заварювання, пише Thedailymeal.

Кава
Кава

Якщо ви хочете знати, що ви наливаєте в чашку щоранку, то це гаряча комбінація сполук, витягнутих із мелених зерен кавової рослини Ribinacea, посилена ароматами та смаками, спричиненими процесом обсмажування за концентрації від 1,2 до 1,5% за масою. Більш високі концентрації можливі: порція еспресо має концентрацію від 8 до 10%, але для цього вам знадобиться дорога машина. Як ви можете собі уявити, співвідношення кави та води в еспресо також значно вище: 1 частина кави на 2 частини води. Чому ці співвідношення є правилом? Це пов’язано з тим, що ми називаємо міцністю, а саме з кількістю кави, яку ви вживаєте.

При використанні скромного френч-преса кавову гущу занурюють у нагріту воду. Під час методу різні хімічні речовини, що містяться в каві, екстрагуються у воду, яка потім фільтрується і готова до вживання. Якщо ви використовуєте більш високе співвідношення кави і води (як у випадку з еспресо), ви отримаєте міцніший напій, але процес заварювання має бути швидким. Залиште ту ж відносну кількість меленої кави у френч-пресі на п’ять хвилин, і ви отримаєте напій, що за смаком нагадує воду з гіперкофеїном. Як і чай, переекстрагована кава гірка і її неможливо пити.

Френч-пресс
Френч-пресс

І навпаки, чашка недоекстрагованої кави кисла і має такий вигляд, ніби хтось занурив коричневу крейду в гарячу воду. Це може статися одним із двох способів: якщо мелена кава недостатньо набухає, або якщо порушити співвідношення кави і води та використати недостатньо меленої кави.

Мета приготування ідеальної чашки кави – витягти від 18 до 22% з 30% розчинних сполук. Недостатня екстракція здебільшого пов’язана з процесом замочування, але у всіх нас траплялась не міцна кава – це пов’язано з тим, що хтось недосипав мелену каву. Навіть якщо ви опанували співвідношення кави і води, приготування напою методом пуровера може потребувати деякої практики.

На відміну від кавоварок або френч-пресів, у проточного методу приготування кави є кілька змінних. Приготування кави для пуровера – це мистецтво, що виходить далеко за межі дотримання співвідношення кави і води. Вам потрібно буде вказати крупність помелу, температуру води, якість фільтра.

Віолетта ОРЛОВА

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.