Традиційна італійська страва набула такої популярності у світі, що ледь не кожен кулінар встиг внести свої зміни в рецептуру. Усе це цікаво споживачам, але обурливо для Італії, де бережуть традиції. Тому саме італійці вигадали Кодекс піци — книгу, де зафіксовані правила приготування страви.
Які рецепти визнаються Кодексом піци?
Якщо ви не збираєтеся відвідати Італію сьогодні, то на вас завжди чекає смачна піца Domino’s Pizza, яку ви можете у Львові на роботу, до дому й навіть на вечірку. Ця страва може конкурувати з найкращими зразками світу.
На сьогодні існує близько 2 тисяч різновидів піци. Серед них є рецепти з м’ясом, сиром, овочами, фруктами, морепродуктами та іншими інгредієнтами. Вони по-різному поєднується із соусами, по-різному смакують і мають своїх прихильників. Піцою сьогодні вважається навіть тісто з ковбасою та сиром, проте в Італії цього не визнають. Таке спотворення рецептів викликало обурення в італійців, тому вони створили Кодекс піци.
У книзі зазначено, що класична італійська піца — це:
- не більше 35 см в діаметрі;
- товщина основи не більше 2 см;
- приготування у дровяній печі;
- замішування тіста руками;
- формування основи вручну.
Тобто класична піца — це тонка основа у формі кола, яку виготовляють без допомоги техніки та інструментів. Тісто вимішують вручну, основу формують без скалки. Тому приготуванням піци займаються піцайоло — справжні професіонали.
Щодо начинки, класикою вважається рецепт «Маргарита». Він містить сир моцарела та тонкі шматочки томатів, а також томатний соус. У Неаполі, де традицій дотримуються найбільш суворо, визнають лише три рецепти: «Екстра-Маргарита», «Маргарита з помідорами й сиром» та «Маринара з анчоусами та часником».
Кодекс піци в Домінос
В асортименті Домінос є і класичні рецепти, і незвичайні поєднання інгредієнтів. Також ви завжди можете створити власний рецепт, скориставшись конструктором піци. Це можливість поєднати всі улюблені інгредієнти в одній страві, створювати оригінальну композицію та навіть власний «Кодекс піци».
Замовлення в Домінос завжди вигідно робити завдяки спеціальним пропозиціям, акціям та цілодобовій доставці.
Наталка СЛАДКАВА