Чи бувало у вас таке. що ви дивитеся на порожню філіжанку для кави і не можете згадати чи ви вже випили каву і помили філіжанку, чи ще тільки збираєтеся її приготувати? Сьогодні, в нашій традиційній недільній кавовій рубриці, з нашим незмінним партнером Торговою маркою Кава Старого Львова, розкажемо що потрібно робити в такій ситуації.
Експерти кажуть, ця спеція в ранковому напої необхідна, якщо ви помітили, що стали гірше запамʼятовувати інформацію. Кава сама по собі приводить до притомності, а якщо посилити її смак цією спецією, то можна покращити когнітивні функції. А саме — памʼять.
Вже доведено потенціал кориці в збереженні когнітивного здоровʼя. Разом з кавою ця спеція працює як антиоксидантний та протизапальний засіб.
Усе це завдяки компоненту кориці — він називається коричним альдегідом. Корицю в каву можна додавати не лише в старшому віці, а й молодим людям для профілактики.
Вважається, що кориця покращує роботу мозку за рахунок підвищення рівня дофаміну, який впливає на регуляцію настрою та відновлення памʼяті. У поєднанні з іншими природними сполуками, присутніми в каві, кориця допомагає боротися з втомою та полегшує «розумовий туман».
Крім того, кориця стабілізує рівень цукру в крові.
Ірина МАСЛОВА