Страви традиційної японської кухні набрали неабиякої популярності в Україні. Замовити суші сети у Львові, щоб поласувати ними в ресторані чи вдома може кожен охочий. Тільки не всі любителі східної їжі знають, чим відрізняють суші, роли та макі.
Суші, роли і маки: що це таке
Розрізнити суші і роли можна дуже легко. Першою їхньою відмінністю є зовнішній вигляд, а потім – список продуктів, з яких їх готують.
- Суші – це страва в основі якої є рис і риба. Вони виглядають як невеличкі рисові коржики подовгастої форми з шматочком сирої риби всередині, перев’язані смужкою водоростей норі.
- Роли, зазвичай, готують у формі закручених рулетів. Деякі ресторани подають їх не тільки круглими, але й квадратними. До їхнього складу обов’язково входять рис і водорості. Начинки можуть бути найрізноманітнішими: від делікатесних морепродуктів до овочів. Норі закручують всередину рису або ззовні. Залежить від страви.
- А тепер найцікавіше – макі. Тут не потрібно шукати ніяких відмінностей від суші, адже це і є вони! Назва «макі» походить від японського слова «maku», що в перекладі означає «закручувати в рол». Цю назву традиційної японської кухні активно використовують на Заході. В американській кухні розрізняють декілька видів макі:
- хосомакі – тоненькі рулетики, загорнуті в рис з водоростями і одним видом начинки (риби, морепродуктів чи овочів);
- футомакі – великі роли, які також обгорнуті норі, але складаються із різноманітної начинки: морепродуктів, риби, овочів, сиру чи грибів;
- уромакі – вони категорично відрізняються від двох попередніх типів тим, що водорості загортають всередину рису.
Якщо Ви бажаєте скуштувати традиційні східні делікатеси, то можете придбати суші макі у Львові з доставкою на дім. Якщо ж у вас є кулінарний хист та всі потрібні інгредієнти, можете спробувати приготувати їх самостійно. Ваші рідні будуть в захваті від такого обіду чи вечері!
Які є ще відмінності між ролами і суші?
Для того, щоб більше ніколи не плутати ці дві японські страви, розглянемо їхні відмінності:
- Роли нарізають на шматочки з рулету, а макі готують кожен шматочок окремо.
- Для суші використовують танку смужку норі, а для ролів – цілі листки водоростей.
- Макі завжди подаються охолодженими, а роли – можуть подавати теплими.
- Для макі використовують тільки сиру рибу чи морепродукти, а роли начиняють також овочами, сиром чи навіть м’ясом.
Сподіваємось, що після цієї статті ви більше ніколи не плутатимете найпопулярніші делікатеси Країни висхідного сонця і точно знатимете, що замовити в ресторані наступного разу!
Наталка СТУДНЯ