Осінні страви — не тільки про гарбузовий лате! Насичені м’ясні обіди теж зможуть підняти настрій та зігрітися у період дощів та мряки.
У будь-яку погоду стане в пригоді доставка cмачних страв у Львові, але й добірку зберігайте для особливих подій.
Рагу з гарбуза
Додайте улюблені гострі прянощі, аби рагу точно зігріло після осінньої прохолоди.
Інгредієнти:
- 400 г свинини.
- 300 г гарбуза.
- 1 цибулина.
- 1 морквина.
- 300 г картоплі.
- Гілочка тим’яну.
- 4 зубчики часнику.
- Олія для смаження.
- Сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Картоплю, гарбуз, цибулю, моркву почистьте і наріжте кубиками. Часник почистьте.
- Наріжте м’ясо кубиками.
- Розігрійте сковороду, обсмажте цибулю, моркву, гарбуз, часник до легкої скоринки.
- Обсмажте м’ясо на великому вогні, окремо від овочів.
- Покладіть до каструлі овочі, м’ясо, тим’ян, влийте воду.
- Тушкуйте на малому вогні до м’якості м’яса.
Деруни із м’ясом
Класичні деруни з м’ясною начинкою — гаряча домашня страва, яка нагадає про дитинство й українські звичаї.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі.
- 1 яйце.
- 1 цибулина.
- 2 зубчики часнику.
- 150 г яловичого фаршу.
- 2 ст.л. борошна.
- Олія для смаження.
- Сіль і перець
Приготування:
- Фарш посоліть і поперчіть, перемішайте.
- Картоплю, цибулю почистьте і натріть.
- Часник пропустіть через прес і додайте до картоплі.
- Змішайте картоплю, цибулю, часник, яйце, борошно, посоліть до смаку.
- Розігрійте сковороду, влийте олію.
- Викладайте деруни, тоді на центр кожного викладайте столову ложку фаршу, зверху викладайте ще один шар картоплі. Начинку з фаршу додавайте на свій смак.
- Переверніть деруни та обсмажуйте до золотистості.
- Подавайте зі сметаною та зеленню.
Рулет з індички з грибами
Нежирна індичка чудово смакує із осінніми ароматними грибами. Готуйте на вечерю або до святкового столу.
Інгредієнти:
- 500 г філе індички.
- 200 г білих грибів.
- 0,5 цибулини.
- 2 зубчики часнику.
- 1 ст.л. вершкового масла.
- 100 г твердого сиру.
- Олія для смаження.
- Сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Цибулю, часник почистити, нарізати кубиками.
- Гриби помити і почистити, нарізати слайсами та обсмажити з цибулею та часником на суміші олії на вершкового масла.
- Натріть сир, змішайте із грибною начинкою.
- Філе індички розріжте поздовж так, щоб вийшов один великий пласт. Накрийте харчовою плівкою і добре відбийте з двох боків.
- Розкладіть пласт індички, по центру викладіть «ковбаску» з грибів та цибулі.
- Тісно закрутіть рулет так, щоб начинка лишилася повністю всередині.
- Обмотайте рулет джгутом.
- Помістіть рулет в рукав для запікання, відправте в духовку і готуйте при 180°C 40 хвилин.
- Зніміть джгут, наріжте рулет кільцями та подавайте з осінніми гарнірами.
Не вистачає варіантів? Читайте, що приготувати з м’яса для сім’ї чи друзів. Використовуйте сезонні продукти на максимум, бо саме так отримаєте дуже насичені смаки й аромати!
Юлія СПЕНСЕР