Додайте спеції у каву: зробіть її корисною

728
Кава
Кава

Сьогодні, в нашій недільній кавовій рубриці розкажу щось цікавеньке. Всі ми любимо каву за її смак і за тонізуючі  властивості. Всі ми п’ємо каву, бо любимо її пити, во вона смачна.  Але, каву можна зробити ще кориснішою, додавши до неї трохи спецій. Зараз, разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, розкажу що і як додавати з огляду на поради лікарів.

Кава, яку найкраще пити вранці, є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. Він не тільки стимулює та тонізує, але й у помірних кількостях може бути дуже корисним для вашого здоров’я. Відомий польський лікар Марек Скочилас радить звернути увагу на кардамон. Біоактивні сполуки, що містяться в кардамоні, захищають не тільки наші кровоносні судини, а й наше серце. Все тому, що вони значно зменшують запалення, пише Poradnik Zdrowie.

Кардамон
Кардамон

Просто додайте ¼ чайної ложки цієї спеції на чашку кави. Однак актуальним буде використання зеленого кардамону. Цей сорт має найнасиченіший аромат, а також найбільший вміст цінних для здоров’я інгредієнтів.

Також експерт розповів, що в каву можна додавати й інші спеції, наприклад, мускатний горіх, імбир, аніс або гвоздику. Кожна з цих прянощів може значно підвищити користь кави для здоров’я.

Імбир
Імбир

Спеціаліст підкреслив, що всі спеції мають високий вміст біоактивних сполук. Вони мають протизапальні та антиоксидантні властивості. За словами лікаря, варто готувати суміш усіх спецій або купувати готові спеції для пряників.

Лікар підкреслив, що куркума, безсумнівно, заслуговує на особливу увагу. За його словами, у щоденну каву варто додавати від чверті до половини чайної ложки цієї спеції. Вона знижує рівень глюкози та інсуліну, знижує артеріальний тиск, підтримує та покращує роботу печінки.

Куркума
Куркума

Цікавим доповненням до кави, на думку експерта, може стати і ріжкове дерево (цератонія). Це порошок, отриманий шляхом подрібнення висушених стручків ріжкового дерева. Це дуже хороше джерело таких мінералів, як мідь, кальцій, калій, магній і залізо. Він також містить значну кількість поліфенолів, які є потужними антиоксидантами.

Наталка СТУДНЯ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.