Фестиваль локальної їжі “Повен стіл” запрошує

0
121
Фестиваль локальної їжі на ринку “Шувар”
Фестиваль локальної їжі на ринку “Шувар”

20 та 21 квітня у Львові на ринку “Шувар” проходить фестиваль локальної їжі. Така подія у місті проходить вже вдруге і планується перетворити такі заходи у добру традицію. На локації фестивалю присутні близько 35-ти учасників, переважна більшість із Львівської області. Однак, як розповіла Форпосту організаторка заходу Ольга Саніна, є і представники з інших областей.

Фестиваль локальної їжі на ринку “Шувар”
Фестиваль локальної їжі на ринку “Шувар”

“Ми побачили що це така можливість для учасників приваблювання нових клієнтів, які приїжджають на “Повен стіл”, знайомство один з одним. Цього року ми зробили фестиваль вдвічі більшим. І по програмі, і по майстер-класам, і емоційним забарвленням, бо це не тільки ярмарка, це ще і емоції. Ну а основне завдання — це підтримка українських малих виробників. Ми брали цікаві продукти, які не представленні в супермаркетах — сири, ковбаси, вина, наливки та різні солодощі, хліб, який печеться вдома, а не на заводі”, – коментує Ольга Саніна.

Фестиваль локальної їжі на ринку “Шувар”
Фестиваль локальної їжі на ринку “Шувар”

І справді, на прилавках українських виробників продукти, які важко знайти у магазині — соуси із найгостріших перців чи мед із кавою, різні види м’яса, натуральні чіпси, які роблять при вас чи тендітні макаруни, або ж свіжовипечений хліб і багато іншого та надзвичайно смачного. Ну і для гурманів — дегустація вина від кількох представників цієї справи. А ті, хто хочуть самі зайнятись виноробством мають можливість придбати виноградну лозу.

Фестиваль локальної їжі на ринку “Шувар”
Фестиваль локальної їжі на ринку “Шувар”

21 квітня з 9 ранку фестиваль знову готовий приймати гостей, на яких будуть чекати майстер-класи для дітей, обговорення українського вина та його дегустація із сомельє Сергієм Підгорним, розіграші призів та інше. Детальніше можна дізнатись на сторінці заходу.

Наталка РАДИКОВА

Напишіть відгук